mr. Raoul van Dort

Van slachtoffer tot specialist. Dat is de kortst mogelijke samenvatting van de ervaring die Raoul van Dort met letselschade heeft.

De ontgroening op de Militaire Academie (1981) was zo hardhandig, dat hij er blijvend knieletsel aan overhield. Zijn militaire ambities moest hij vaarwel zeggen. Een switch naar de studie Nederlands recht volgde en legde de basis voor een (succesvolle) claim bij het Ministerie van Defensie voor zijn eigen letselschade. Inmiddels staat hij al 30 jaren slachtoffers van letselschade bij, sedert 2003 vanuit zijn eigen praktijk Van Dort Letselschade, met kantoren te Maastricht en Amsterdam.

Zijn kennis en ervaringen deelt hij graag met anderen, zowel vakinhoudelijk als louter informatief en oriënterend. In de loop der jaren heeft hij daartoe niet alleen meerdere wetenschappelijke publicaties en (vak-)boeken gepubliceerd maar ook 'Het verhaal van letselschade' en in 2011 'Letsel Verhalen'. Boeken die vooral bestemd zijn voor slachtoffers van letselschade, maar ook voor anderen die zich daar wel verder in willen verdiepen of mee te maken hebben.